Onjuiste definitieve berekeningen kinderopvangtoeslag 2014


01-02-2016

Heeft u een definitieve berekening kinderopvangtoeslag 2014 ontvangen met een datum van 7 of 28 januari 2016? Deze toeslag is berekend op basis van aangeleverde gegevens door de kinderopvangorganisatie. De gegevens blijken in een aantal gevallen onvolledig of niet juist.

Berekening met datum 7 januari 2016
Heeft u een definitieve berekening kinderopvangtoeslag 2014 ontvangen met een datum van 7 januari 2016 en zijn de gegevens niet juist? De snelste manier om dit te herstellen is door bezwaar te maken.

Berekening met datum 28 januari 2016
Heeft u een definitieve berekening kinderopvangtoeslag 2014 ontvangen met een datum van 28 januari 2016? De mensen die mogelijk een onjuiste definitieve berekening hebben gekregen, heeft de Belastingdienst persoonlijk benaderd. Het gaat om ongeveer 300 mensen. Bent u niet door de Belastingdienst benaderd en zijn de gegevens niet juist? Dan moet u bezwaar maken.

Berekening met een andere datum
Heeft uw klant een definitieve berekening met een andere datum ontvangen? De Belastingdienst heeft geen fouten gevonden. 

Nieuws & actualiteit

03-08-2017
Is een stageovereenkomst een arbeidsovereenkomst?

Tijdens een stage maakt een scholier of student kennis met een toekomstig beroep. Vaak wordt er vooraf een overeenkomst afgesloten. Maar is deze stageovereenkomst ook een arbeidsovereenkomst?
lees meer »

01-08-2017
Check uw uitzendbureau

Arbeid is duur, dus kan het verleidelijk zijn om naar goedkoper personeel te zoeken.
lees meer »

Nieuws archief

Nieuws uit de branche


Ontbinding arbeidsovereenkomst wegens niet voldoen aan diploma-eisen

Een werknemer die er niet in geslaagd was om binnen een wettelijk voorgeschreven termijn een aantal diploma’s te halen die nodig waren om zijn functie te kunnen blijven uitoefenen, kon niet door de
lees meer »


Ontbinding arbeidsovereenkomst bij aan werkgever verwijtbare verstoring arbeidsverhouding

Het gerechtshof ontbond in hoger beroep alsnog de arbeidsovereenkomst met de werkneemster omdat de arbeidsverhouding was verstoord, waarbij het hof in het midden liet of die verstoring aan de
lees meer »