Voorlopige aanslag 2017 mogelijk verkeerd berekend


10-01-2017

De Belastingdienst meldt dat de berekening van een voorlopige aanslag voor 2017 mogelijk niet klopt. Bij het invullen van meer dan drie inkomsten uit vroegere dienstbetrekking is het inkomen van u verkeerd berekend. De Belastingdienst onderzoekt momenteel de mogelijkheden om het te herstellen.

Voor wie is het?

Hebt u een voorlopige aanslag voor 2017 aangevraagd of gewijzigd op Mijn Belastingdienst? En hebt u hierin méér dan drie inkomsten uit vroegere dienstbetrekking ingevuld? Dan kopt de berekening van het bedrag van de voorlopige aanslag mogelijk niet.

Wat nu?

Voorlopige hoeft u nog niks te doen. De Belastingdienst onderzoekt momenteel de mogelijkheden om dit voor u te herstellen door het inkomen en de voorlopige aanslag alsnog juist te berekenen. Daarnaast wordt op korte termijn een nieuwe versie van het programma voor het aanvragen of wijzigen van de voorlopige aanslag 2017 geplaatst op Mijn Belastingdienst waarin dit probleem niet meer voorkomt. 

Bron: Belastingdienst

Nieuws & actualiteit

23-10-2017
Dit zijn de boetes als je de Arbowet niet naleeft

Voldoe je niet aan de nieuwe eisen van de Arbowet, dan kan de Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een boete opleggen. Een overzicht van de boetes die uitgedeeld kunnen worden.
lees meer »

18-10-2017
Kabinet wil ondernemers minder op de nek zitten


lees meer »

Nieuws archief

Nieuws uit de branche


Maatregelen in het regeerakkoord betreffende de arbeidsmarkt en sociale zekerheid

.uitgave-290 h2 {margin-top: 20px; color: #336633;} .uitgave-290 h3 {margin-top: 10px; font-style: italic; font-weight: normal;} Op 11 oktober 2017 hebben vier politieke partijen (VVD, CDA,
lees meer »


Geen terugzetting in functie omdat werkgever niet aan scholingsverplichting heeft voldaan

De werknemer kon door de werkgever niet in functie worden teruggezet, ondanks dat hij niet aan de functie-eisen voldeed, omdat de werkgever niet aan zijn scholingsverplichting had voldaan. Bij een
lees meer »