4 vragen over werken in de kou


24-01-2017

Brr… het is koud. Vorst, ijzel, sneeuw en winterse temperaturen. Wat kun je als werkgever doen om het je medewerkers zo aangenaam mogelijk te maken bij koude weersomstandigheden? 4 vragen over werken in de kou.

1. Wie lopen er risico bij werken in koud weer?

Werken in de visverwerking, werken in koel- en vriescellen, bouwwerkzaamheden, post bezorgen, duikwerkzaamheden en werk in de agrarische sector. Het zijn allemaal sectoren waarin werknemers het risico lopen om te worden blootgesteld te moeten werken in de kou door de aard van het werk of de aard van de arbeidsplaats.

2. Wanneer is het te koud om te werken?

Vakbond FNV vindt dat het bij een gevoelstemperatuur van -6 °C of lager niet meer verantwoord is om te werken. Dat is ook de ondergrens die in de bouw wordt aangehouden, terug te vinden in artikel 73 CAO voor de Bouwnijverheid. De belangrijkste punten hieruit zijn:
• Bij een gevoelstemperatuur lager dan -6˚C mogen werknemers die onder die cao vallen werken het werk neerleggen.
• Als bij een tweede meting om 10.30 uur de gevoelstemperatuur nog steeds onder de -6˚C ligt, mag de werknemer naar huis. Tenzij de werkgever hem passend vervangend werk aanbiedt.
• Ook als de werkplek door sneeuw of ijzel onbegaanbaar is of als er geen beschermende kleding beschikbaar is, mag de werknemer het werk weigeren.
• Bij dergelijk (vorst)verlet dient het loon van de werknemer wel te worden doorbetaald door de werkgever.

3. Wat zegt de wet over werken in de kou?

Artikel 6.1 Arbobesluit bepaalt dat de temperatuur op de werkplek of het product dat moet worden bewerkt niet nadelig mag zijn voor de gezondheid van de werknemer. Hoewel er geen specifieke temperaturen worden genoemd, is wel bepaald dat werkgevers er alles aan moeten doen om gezondheidsklachten te voorkomen. Als een lage temperatuur niet vermeden kan worden, moet de werkgever persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar stellen, de duur van de werkzaamheden verkorten of werkzaamheden afwisselen met werk op een warme plek. Bij werkzaamheden in deze genoemde werksituaties kan gezondheidsschade optreden. De risico’s met betrekking tot het onderwerp klimaat moeten daarom zijn beoordeeld in het kader van de RI&E.

4. Wat kan je als werkgever verder doen?

Werkgevers moeten de juiste kleding en handschoenen beschikbaar stellen zodat medewerkers zich kunnen beschermen tegen de kou, denk daarbij ook aan thermisch ondergoed. Ook kunnen ze zorgen dat werknemers zich in een ruimte kunnen opwarmen onder het genot van een warme drank. Op haar website biedt vakbond FNV ook nog specifieke tips voor werkplekken binnen en buiten. Zo is het binnen belangrijk om de ruimte goed op temperatuur te houden en tocht te voorkomen. Bij werkplekken in de buitenlucht kun je proberen om voor windschermen of overkappingen te zorgen. En voor een mogelijkheid om handschoenen en sokken te drogen en te wisselen.

Bron: XpertHR, FNV

 

 

Nieuws & actualiteit

03-08-2017
Is een stageovereenkomst een arbeidsovereenkomst?

Tijdens een stage maakt een scholier of student kennis met een toekomstig beroep. Vaak wordt er vooraf een overeenkomst afgesloten. Maar is deze stageovereenkomst ook een arbeidsovereenkomst?
lees meer »

01-08-2017
Check uw uitzendbureau

Arbeid is duur, dus kan het verleidelijk zijn om naar goedkoper personeel te zoeken.
lees meer »

Nieuws archief

Nieuws uit de branche


Ontbinding arbeidsovereenkomst wegens niet voldoen aan diploma-eisen

Een werknemer die er niet in geslaagd was om binnen een wettelijk voorgeschreven termijn een aantal diploma’s te halen die nodig waren om zijn functie te kunnen blijven uitoefenen, kon niet door de
lees meer »


Ontbinding arbeidsovereenkomst bij aan werkgever verwijtbare verstoring arbeidsverhouding

Het gerechtshof ontbond in hoger beroep alsnog de arbeidsovereenkomst met de werkneemster omdat de arbeidsverhouding was verstoord, waarbij het hof in het midden liet of die verstoring aan de
lees meer »