Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/vanschaykvof.nl/httpdocs/application/models/json.php on line 26 Nieuws | Van Schayk V.O.F

Alleen postbusnummer, dan geen aftrek BTW


13-02-2017

 

Om de voorbelasting voor de BTW in aftrek te kunnen brengen, moet een factuur aan de factuurvereisten voldoen. Als er alleen een postbusnummer als adres op de factuur is vermeld, voldoet de factuur niet aan de vereisten en kan de fiscus de aftrek van voorbelasting weigeren en/of een boete opleggen.

Om in aanmerking te komen voor de aftrek van voorbelasting moet een factuur aan een aantal eisen voldoen. Eén van die eisen is dat het volledige adres van de organisatie en dat van de afnemer vermeld wordt. Hierbij gaat het om het adres waar de feitelijke organisatie is gevestigd. De vermelding van alleen een postbusnummer is dus niet voldoende. De fiscus kan dan moeilijk gaan doen. Hij kan een boete opleggen die kan oplopen tot € 5.278.

Bij meer gebreken geen aftrek

In principe zal de Belastingdienst niet snel aangeven dat de voorbelasting niet mag worden afgetrokken bij een licht gebrek, zoals het vermelden van alleen een postbusadres, aan de factuur. Maar als hij meer gebreken aan de factuur ontdekt, zal de fiscus er sneller toe overgaan om de  aftrek van voorbelasting te weigeren.

Wij hebben een folder met factuureisen samengesteld. Mocht u graag zo’n folder ontvangen, neem dan contact met ons op.

Nieuws & actualiteit

19-01-2018
5 tips voor een effectief functioneringsgesprek

Uit een functioneringsgesprek kan nuttige informatie komen waarmee u mogelijk de bedrijfsvoering kunt verbeteren. U krijgt een goed beeld van wat er leeft binnen uw organisatie en problemen kunt u mogelijk aan de bron aanpakken. Hoe zorgt u voor een effectief functioneringsgesprek?
lees meer »

18-01-2018
Primeur in IJsland: werkgevers verplicht mannen en vrouwen gelijk te belonen

In IJsland moeten werkgevers voortaan mannen en vrouwen voor hetzelfde werk gelijk belonen. Het is het eerste land ter wereld dat gelijke beloning m/v verplicht stelt zo meldt Nu.nl.
lees meer »

Nieuws archief

Nieuws uit de branche