Lage-inkomensvoordeel (LIV)


13-02-2017

Vanaf januari 2017 hebben werkgevers recht op een financiële bijdrage wanneer zij mensen aannemen die zich aan de onderkant van de arbeidsmarkt bevinden. Dat werkt zo:


• Werkgevers die werknemers aannemen met een loon tot 110 procent van het minimumloon, hebben recht op een LIV van € 2000.
• Werkgevers die werknemers aannemen met een loon van 110 procent tot 125 procent van het minimumloon, hebben recht op een LIV van € 1000.


Voorwaarde is wel dat de werknemer minimaal 1248 uur in een jaar bij dezelfde werkgever in dienst moet zijn, ofwel 24 uur per week. De werkgever hoeft zelf trouwens niets te doen om deze subsidie te krijgen. De Belastingdienst beoordeelt op basis van uren en jaarloon welk bedrijf in aanmerking komt en het UWV kent het bedrag dan automatisch toe na afloop van het kalenderjaar. Vroeger was het dit een premiekortingsregeling, waarvoor je als werkgever zelf van alles moest doen, maar nu is dat dus anders. Het is echt een subsidieregeling geworden.

Nieuws & actualiteit

23-10-2017
Dit zijn de boetes als je de Arbowet niet naleeft

Voldoe je niet aan de nieuwe eisen van de Arbowet, dan kan de Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een boete opleggen. Een overzicht van de boetes die uitgedeeld kunnen worden.
lees meer »

18-10-2017
Kabinet wil ondernemers minder op de nek zitten


lees meer »

Nieuws archief

Nieuws uit de branche


Maatregelen in het regeerakkoord betreffende de arbeidsmarkt en sociale zekerheid

.uitgave-290 h2 {margin-top: 20px; color: #336633;} .uitgave-290 h3 {margin-top: 10px; font-style: italic; font-weight: normal;} Op 11 oktober 2017 hebben vier politieke partijen (VVD, CDA,
lees meer »


Geen terugzetting in functie omdat werkgever niet aan scholingsverplichting heeft voldaan

De werknemer kon door de werkgever niet in functie worden teruggezet, ondanks dat hij niet aan de functie-eisen voldeed, omdat de werkgever niet aan zijn scholingsverplichting had voldaan. Bij een
lees meer »