Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/vanschaykvof.nl/httpdocs/application/models/json.php on line 26 Nieuws | Van Schayk V.O.F

Lage-inkomensvoordeel (LIV)


13-02-2017

Vanaf januari 2017 hebben werkgevers recht op een financiële bijdrage wanneer zij mensen aannemen die zich aan de onderkant van de arbeidsmarkt bevinden. Dat werkt zo:


• Werkgevers die werknemers aannemen met een loon tot 110 procent van het minimumloon, hebben recht op een LIV van € 2000.
• Werkgevers die werknemers aannemen met een loon van 110 procent tot 125 procent van het minimumloon, hebben recht op een LIV van € 1000.


Voorwaarde is wel dat de werknemer minimaal 1248 uur in een jaar bij dezelfde werkgever in dienst moet zijn, ofwel 24 uur per week. De werkgever hoeft zelf trouwens niets te doen om deze subsidie te krijgen. De Belastingdienst beoordeelt op basis van uren en jaarloon welk bedrijf in aanmerking komt en het UWV kent het bedrag dan automatisch toe na afloop van het kalenderjaar. Vroeger was het dit een premiekortingsregeling, waarvoor je als werkgever zelf van alles moest doen, maar nu is dat dus anders. Het is echt een subsidieregeling geworden.

Nieuws & actualiteit

19-01-2018
5 tips voor een effectief functioneringsgesprek

Uit een functioneringsgesprek kan nuttige informatie komen waarmee u mogelijk de bedrijfsvoering kunt verbeteren. U krijgt een goed beeld van wat er leeft binnen uw organisatie en problemen kunt u mogelijk aan de bron aanpakken. Hoe zorgt u voor een effectief functioneringsgesprek?
lees meer »

18-01-2018
Primeur in IJsland: werkgevers verplicht mannen en vrouwen gelijk te belonen

In IJsland moeten werkgevers voortaan mannen en vrouwen voor hetzelfde werk gelijk belonen. Het is het eerste land ter wereld dat gelijke beloning m/v verplicht stelt zo meldt Nu.nl.
lees meer »

Nieuws archief

Nieuws uit de branche