Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/vanschaykvof.nl/httpdocs/application/models/json.php on line 26 Nieuws | Van Schayk V.O.F

Ouderschapsverlof weigeren, mag dat?


03-05-2017

Mijn medewerker heeft ouderschapsverlof aangevraagd maar dat komt echt niet uit, mag ik ouderschapsverlof weigeren?

Ouderschapsverlof is het recht voor iedere ouder om verlof op te nemen om te zorgen voor een kind dat jonger is dan 8 jaar. Dit mag je in principe niet weigeren. Het is een recht van een werknemer dat is vastgelegd in de wet; artikel 6:1 e.v. van de Wet arbeid en zorg.

Zwaarwegend bedrijfs- of dienstbelang

De werkgever kan, na overleg met de werknemer, de door deze gewenste wijze van invulling van het verlof op grond van een zwaarwegend bedrijfs- of dienstbelang wijzigen, tot vier weken voor het tijdstip van ingang van het verlof.

Van een zwaarwegend bedrijfs- of dienstbelang is zelden sprake. De volgende omstandigheden leveren in de meeste gevallen geen zwaarwegend bedrijfs- of dienstbelang op:

o    er is geen goede vervanging op de dag van het ouderschapsverlof;

o    projecten komen stil te liggen;

o    er geldt op grond van afspraken met de ondernemingsraad een bepaalde minimum werkweek.

Bron: XpertHR Actueel

Nieuws & actualiteit

19-01-2018
5 tips voor een effectief functioneringsgesprek

Uit een functioneringsgesprek kan nuttige informatie komen waarmee u mogelijk de bedrijfsvoering kunt verbeteren. U krijgt een goed beeld van wat er leeft binnen uw organisatie en problemen kunt u mogelijk aan de bron aanpakken. Hoe zorgt u voor een effectief functioneringsgesprek?
lees meer »

18-01-2018
Primeur in IJsland: werkgevers verplicht mannen en vrouwen gelijk te belonen

In IJsland moeten werkgevers voortaan mannen en vrouwen voor hetzelfde werk gelijk belonen. Het is het eerste land ter wereld dat gelijke beloning m/v verplicht stelt zo meldt Nu.nl.
lees meer »

Nieuws archief

Nieuws uit de branche