Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/vanschaykvof.nl/httpdocs/application/models/json.php on line 26 Nieuws | Van Schayk V.O.F

Mag een werknemer zich ziek melden tijdens vakantie?


05-05-2017

Een werknemer neemt twee weken vakantie op, maar wordt gedurende zijn vakantie ziek. Mag hij zich ziek melden tijdens vakantie? 

Als een werknemer tijdens zijn vakantie ziek wordt, kan hij zich gewoon ziek melden. Met een ziekte- en verzuimreglement kun je de regels voor ziekmelding tijdens vakantie duidelijk vastleggen. Voorbeelden van regels rondom ziekmelding tijdens vakantie die je kunt opnemen zijn:

·         de werknemer is verplicht een arts te raadplegen en een medische verklaring van de arts te krijgen;

·         de werknemer is verplicht zich persoonlijk direct telefonisch ziek te melden met vermelding van het verblijf- of verpleegadres en het telefoonnummer;

·         de werknemer is verplicht zijn eventueel (geheel of gedeeltelijk) herstel tijdens vakantie bij de personeelsadministratie te melden;

·         de werknemer geeft bij thuiskomst de originele medische verklaring van de behandelend arts af aan de bedrijfsarts, waaruit de duur en aard van de ziekte duidelijk blijken.

Voldoet de werknemer aan deze regels, dan worden de ziektedagen tijdens vakantie niet als vakantie gerekend.

Ziek en op vakantie

Het is anders als een als een werknemer als arbeidsongeschikt is en op vakantie gaat. Zij maken gebruik van hun vakantiedagen, die vervolgens in mindering worden gebracht op het vakantiedagentegoed. De bedrijfsarts kan worden geraadpleegd als er twijfel ontstaat of het herstel van de werknemer wordt belemmerd door vakantie.

Bron: XpertHR Actueel

Nieuws & actualiteit

19-01-2018
5 tips voor een effectief functioneringsgesprek

Uit een functioneringsgesprek kan nuttige informatie komen waarmee u mogelijk de bedrijfsvoering kunt verbeteren. U krijgt een goed beeld van wat er leeft binnen uw organisatie en problemen kunt u mogelijk aan de bron aanpakken. Hoe zorgt u voor een effectief functioneringsgesprek?
lees meer »

18-01-2018
Primeur in IJsland: werkgevers verplicht mannen en vrouwen gelijk te belonen

In IJsland moeten werkgevers voortaan mannen en vrouwen voor hetzelfde werk gelijk belonen. Het is het eerste land ter wereld dat gelijke beloning m/v verplicht stelt zo meldt Nu.nl.
lees meer »

Nieuws archief

Nieuws uit de branche