Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/vanschaykvof.nl/httpdocs/application/models/json.php on line 26 Nieuws | Van Schayk V.O.F

Weer drie jaar WW voor oudere werkloze


05-05-2017

Een oudere werkloze krijgt straks weer drie jaar een werkloosheidsuitkering. Demissionair minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) heeft de sociale partners hiervoor toestemming gegeven.

De reparatie was al afgesproken in het sociaal akkoord dat kabinet, vakbonden en werkgevers in 2013 overeenkwamen. Werkgevers en werknemers gaan een fonds opzetten waaruit het derde jaar WW wordt betaald. Werknemers gaan hiervoor extra premie betalen. Daarover worden afspraken gemaakt in de cao’s.

Groen licht in juni

De verwachting is dat het kabinet rond juni definitief groen licht kan geven. Dan is het advies van de Raad van State over de maatregel binnen. ‘Het ministerie zet de deur open voor reparatie van de WW. Dat is een stap in de goede richting’, zo reageerde vakbondsvoorzitter Maurice Limmen van CNV. ‘Dat het ministerie de weg vrij maakt om dit in de cao’s te regelen is een belangrijk signaal aan de werkgevers’, vindt hij.

Werkloosheidsuitkering

De maatregel gaat een werknemer met een modaal salaris van ongeveer 34.000 euro waarschijnlijk zo’n 70 euro per jaar kosten. Afhankelijk van het bedrag dat het fonds aan werkloosheidsuitkeringen moet uitbetalen, kan dat oplopen tot 200 euro per jaar.

Bron: Redactie XpertHR Actueel  

Nieuws & actualiteit

19-01-2018
5 tips voor een effectief functioneringsgesprek

Uit een functioneringsgesprek kan nuttige informatie komen waarmee u mogelijk de bedrijfsvoering kunt verbeteren. U krijgt een goed beeld van wat er leeft binnen uw organisatie en problemen kunt u mogelijk aan de bron aanpakken. Hoe zorgt u voor een effectief functioneringsgesprek?
lees meer »

18-01-2018
Primeur in IJsland: werkgevers verplicht mannen en vrouwen gelijk te belonen

In IJsland moeten werkgevers voortaan mannen en vrouwen voor hetzelfde werk gelijk belonen. Het is het eerste land ter wereld dat gelijke beloning m/v verplicht stelt zo meldt Nu.nl.
lees meer »

Nieuws archief

Nieuws uit de branche