Weer drie jaar WW voor oudere werkloze


05-05-2017

Een oudere werkloze krijgt straks weer drie jaar een werkloosheidsuitkering. Demissionair minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) heeft de sociale partners hiervoor toestemming gegeven.

De reparatie was al afgesproken in het sociaal akkoord dat kabinet, vakbonden en werkgevers in 2013 overeenkwamen. Werkgevers en werknemers gaan een fonds opzetten waaruit het derde jaar WW wordt betaald. Werknemers gaan hiervoor extra premie betalen. Daarover worden afspraken gemaakt in de cao’s.

Groen licht in juni

De verwachting is dat het kabinet rond juni definitief groen licht kan geven. Dan is het advies van de Raad van State over de maatregel binnen. ‘Het ministerie zet de deur open voor reparatie van de WW. Dat is een stap in de goede richting’, zo reageerde vakbondsvoorzitter Maurice Limmen van CNV. ‘Dat het ministerie de weg vrij maakt om dit in de cao’s te regelen is een belangrijk signaal aan de werkgevers’, vindt hij.

Werkloosheidsuitkering

De maatregel gaat een werknemer met een modaal salaris van ongeveer 34.000 euro waarschijnlijk zo’n 70 euro per jaar kosten. Afhankelijk van het bedrag dat het fonds aan werkloosheidsuitkeringen moet uitbetalen, kan dat oplopen tot 200 euro per jaar.

Bron: Redactie XpertHR Actueel  

Nieuws & actualiteit

03-08-2017
Is een stageovereenkomst een arbeidsovereenkomst?

Tijdens een stage maakt een scholier of student kennis met een toekomstig beroep. Vaak wordt er vooraf een overeenkomst afgesloten. Maar is deze stageovereenkomst ook een arbeidsovereenkomst?
lees meer »

01-08-2017
Check uw uitzendbureau

Arbeid is duur, dus kan het verleidelijk zijn om naar goedkoper personeel te zoeken.
lees meer »

Nieuws archief

Nieuws uit de branche


Ontbinding arbeidsovereenkomst wegens niet voldoen aan diploma-eisen

Een werknemer die er niet in geslaagd was om binnen een wettelijk voorgeschreven termijn een aantal diploma’s te halen die nodig waren om zijn functie te kunnen blijven uitoefenen, kon niet door de
lees meer »


Ontbinding arbeidsovereenkomst bij aan werkgever verwijtbare verstoring arbeidsverhouding

Het gerechtshof ontbond in hoger beroep alsnog de arbeidsovereenkomst met de werkneemster omdat de arbeidsverhouding was verstoord, waarbij het hof in het midden liet of die verstoring aan de
lees meer »