Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/vanschaykvof.nl/httpdocs/application/models/json.php on line 26 Nieuws | Van Schayk V.O.F

Loondoorbetaling bij ziekte van twee naar een jaar?


01-09-2017

Werkgeversorganisaties en vakbonden zijn het erover eens dat de periode dat werkgevers het loon van zieke werknemers moeten doorbetalen, korter moet worden. Daarmee is deze aanpassing echter nog geen voldongen feit.

De periode dat uw organisatie loon moet doorbetalen bij ziekte bedraagt nu 104 weken: twee jaar dus. Die periode zou volgens werkgevers- en werknemersorganisaties korter moeten worden. Over de precieze lengte van de periode en of Nederland daarmee in de buurt komt van de loondoorbetalingsplicht in bijvoorbeeld Duitsland (zes weken) en België (een maand), zijn de organisaties het nog niet eens.

Drempel voor vaste contracten moet omlaag

De verkorting van de loondoorbetaling is volgens de werkgeversorganisaties en vakbonden vooral nodig om voor werkgevers in het midden- en kleinbedrijf de drempel te verlagen om werknemers een vast contract  aan te bieden. De financiële risico’s die zij nemen, zijn met een kortere loondoorbetalingsplicht bij ziekte immers veel kleiner dan nu het geval is.

Nieuwe regels waarschijnlijk in regeerakkoord

Hoewel de werkgevers- en werknemersorganisaties het langzamerhand eens lijken te worden over de kortere loondoorbetalingsplicht, is er een wetswijziging nodig om die verkorting door te voeren. De Tweede en Eerste Kamer bepalen dus of de loondoorbetalingsperiode daadwerkelijk op de schop gaat. Als de formatie slaagt, zal in het regeerakkoord waarschijnlijk meer informatie staan. 

Bron: rendement.nl

Nieuws & actualiteit

19-01-2018
5 tips voor een effectief functioneringsgesprek

Uit een functioneringsgesprek kan nuttige informatie komen waarmee u mogelijk de bedrijfsvoering kunt verbeteren. U krijgt een goed beeld van wat er leeft binnen uw organisatie en problemen kunt u mogelijk aan de bron aanpakken. Hoe zorgt u voor een effectief functioneringsgesprek?
lees meer »

18-01-2018
Primeur in IJsland: werkgevers verplicht mannen en vrouwen gelijk te belonen

In IJsland moeten werkgevers voortaan mannen en vrouwen voor hetzelfde werk gelijk belonen. Het is het eerste land ter wereld dat gelijke beloning m/v verplicht stelt zo meldt Nu.nl.
lees meer »

Nieuws archief

Nieuws uit de branche